top of page

EN TERRASSVÄRMARE MED ELD PÅ ALTANEN

I generationer har eldstaden varit den gemensamma samlingsplatsen för oss människor. Känslan av att sitta vid en levande eld i den sena sommarkvällen och känna värmen. Att sitta runt en eld och utbyta historier och erfarenheter är något som få upplever idag men som vi alla längtar efter. ​Köp en produkt från TOMMRE, dröm dig bort i lågorna, värm dig runt en vacker inredningsdetalj och förläng tiden du sitter ute i den nordiska, kalla sommarkvällen.

Modell ES terrssvärmare golv

TERRASSVÄRMARE GOLVMODELL

FÖRDELAR
ES-terrassvärmare-USP-Vit.jpg

FÖRDELAR

ANVÄNDNING

ANVÄNDNING

ES-terrassvärmare är enkel att hantera. Allt ifrån att starta igång till att flytta från bord eller mellan bord. Glaset går att plocka bort för bättre värmespridning och elden och värmen justeras med det rostfria vredet. Toppdelen går att använda som avlastningsyta och döljer snyggt gasoltuben. Följer med ett skyddsöverdrag för att slippa få in skräp bland de vulkaniska stenarna.

 FLYTTA TERRASSVÄRMAREN PÅ HJUL 
Se hur terrassvärrmaren förflyttas enkelt över altanen med hjälp av hjul.
 FLYTTA TERRASSVÄRMAREN TILL BORD
Se hur enkelt Terrassvärmarens topp kan flyttas till ditt matbord
STARTA TERRASSVÄRMAREN
Se hur enkelt terrassvärmaren startas mekaniskt genom av ett lyxigt vred
JUSTERA ELDEN
Se hur enkelt man justerar eldens låga på terrassvärmaren
PLOCKA BORT GLASET
Se hur enkelt man kan plocka bort glaset så att man kan komma närmare elden
UNDERDEL SOM AVLASTNINGYTA
Se hur underdelen blir till en avlastningsyta där du kan ställa champangen
PLACERA GASOLTUB I UNDERDEL
Se hur enkelt och smidigt terrassvärmaren döljer gasoltuben
SKYDD ÖVER TERRASSVÄRMARE
Se hur enkelt och smidigt man skyddar terrassvärmaren
ES terrassvärmare inv.jpg
ES-TERRASSVÄRMARE kan placeras var du vill på din uteplats.

Lågorna från den öppna elden ger en inbjudande och mysig känsla när du minglar runt med dina gäster. När det är dags att äta flyttas ES-Terrassvärmare bredvid bordet och ger en behaglig strålningsvärme medan du äter. Efter maten dukas tallrikarna undan och du lyfter den övre delen av ES-Terrassvärmare till bordet. Känslan det ger av att sitta vid en eldstad, att få värmen från lågorna och dricka ett glas vin och umgås med sina närmsta vänner. När kvällen kommer krypande så förflyttar ni er till loungegruppen där ES-Terrassvärmare verkligen kommer till sin rätt, där de dansande lågorna värmer, ni dricker ett glas whisky och berättar gamla minnen och historier. Precis som vi gjorde förr. ​ ES-TERRASSVÄRMARE kan placeras utanför entrén på restaurangen eller hotellet.En vacker eld ger en inbjudande och välkomnande känsla till gästerna när de anländer. Ett bord på terrassen, ger en brinnande eldstad en plats för gemenskap, där du samlas framför en eld innan middagen eller efter arbetsdagen för att slappna av med sina kollegor med några öl och prata om livet. Mellan borden på uteserveringen får du en behaglig värme och lågorna skapar en romantisk kväll med din älskade.

ES-TERRASSVÄRMARE GOLVSTÅENDE

Är en modell med synlig eld med möjlighet att lyfta övre delen till ett bord. De 2 olika modellerna finns i 2 olika färger svart betong eller grå betong. Terrassvärmare har en harmonisk form där den betongen möter borstade rostfria detaljer och skapar en vacker kontrast. En vacker eld stiger upp ovanför de svarta lavastenarna bakom ett rent kristallklart glas som ger skydd och som även enkelt kan plockas bort för att ge mer värme. Elden startas och regleras med hjälp av ett industriellt designat vred i massivt, rostfritt stål. Funktionen är hållbar och säker, ett inbyggt tändstål säkerställer funktionen i många år framöver och ett inbyggd Anti tiltstopp löser ut och stryper elden om du skulle tappa eller välta värmaren. Den övre delen är enkel att lyfta av med infällda grepp i betongen och har gummering undertill för att inte repa bordsytan. Genom en svart, textilinklädd slang kan den övre delen smidigt placeras upp till 2 meter och ett överdrag i svart väderbeständigt tyg medföljer för att skydda produkten mot väder och vind när den inte används. ES-1 strama form, de rena linjerna och de vackra flammorna från elden gör den till en stilren inredningsdetalj för en modern arkitektonisk miljö. ES-2 cylindriska form gör att den smälter samman med miljön, enkel att placera och gör att du kan njuta av en vacker eld och behaglig värme var du än är. En öppning i baksidan blir ett naturligt handtag för att snabbt och smidigt kunna flytta den med hjälp av hjulen undertill och öppningen ger även möjlighet att enkelt sätta på och stänga av gasen. ​ Underdelen i den svarta fiberarmerade betongen är stark och vädertålig och döljer snyggt många olika typer av gasoltuber.

HANDLA DIN VÄRMEKÄLLA FRÅN TOMMRE

En terrassvärmare, eldkorg eller eldfat från TOMMRE har en levande eld som förhöjer stämningen, ger värme och ljus, och blir en snygg inredningsdetalj att ställa i din utomhusmiljö. Hos TOMMRE finner du ett utvalt sortiment av olika värmekällor som inte bara ger bra värme men är även en vacker inredningsdetalj i hög kvalitet.

Frågor och svar

FRÅGOR  & SVAR OM TERRASSVÄRMARE

Hur mycket gasol drar en Terassvärmare?

En terrassvärmare drar olika mycket beroende på vilken effekt brännaren har. ES terassvärmare ligger på 7kW och drar i max uppmätt effekt 509g/h. Det betyder att en PC10 gasolflaska räcker i nästan 20 h. drar du ner effekten så räcker den betydligt längre.

Är Gasol terrassvärmare ekonomiskt?

Jämför man vilken effekt du får ut mot kostnad så är det betydligt mer ekonomiskt att använda gasolvärmare. Nu när elpriserna har blivit så dyra så är det ännu mer lönsamt att använda gasol. En el terrassvärmare ligger på ca 1,5kw vilket motsvarar elområde 4 med ett snittpris på 180öre ca 27kr/h. ES terrassvärmare har en betydligt högre effekt på ca 7kW och priset för gasol ligger på 34kr/kg vilket motsvara en max kostnad på ca 17kr/h.

Hur länge räcker en gasoltub uppvärmning?

Är din terrrassvärmar på 7kW så räcker en gasolflaska PC10 i nästan 20 timmar på full effekt. Oftast använder du inte värmen på full effekt utan justerar upp temperaturen allt eftersom det blir kallare ute. Det gör att din gasolflaska räcker långt över 20 timmar. För att räkna ut hur länge en flaska räcker tar man effekten delat på 12,8 som är energin i ett kilo gasol och får då förbrukning per timme.

Hur länge räcker 11kg gasol?

En P11 innehåller ca 11kg gas, så ES terrassvärmaren räcker i nästan 22 h. Om man räknar att man använder produkten full effekt ca 3h/kväll så räcker det ungefär 7-8 tillfällen.

Hur många minusgrader tål en gasoltub?

Gasol har en fryspunkt vid -187°C, vilket innebär att man aldrig behöver oroa sig att gasolflaskan skall frysa. Däremot så fungerar produkten sämre från minus 5°C.

Får man ha gasolflaska inomhus?

Du får  förvara högst 2 gasolflaskor som är mindre än 30kg vardera inne i din villa, radhus och fritidshus utan tillstånd från kommunen. Dessa ska förvaras i ett väl ventilerat utrymme. Håll utrymmet fritt från material som lätt brinner, till exempel tyg, papper och kartonger.

Får man ställa ES terrassvärmaren på ett bord?

Ja,  ES terrassvärmare är testad och godkänd från intertek att placeras på ett bord förutsatt att det inte finns några brännbara produkter i närheten och att bordet uppfyller de krav som är specificerat i instruktionerna som medföljer produkten. Är du osäker om dit bord inte tål värmen från terrassvärmarna rekommenderar vi att du skyddar ditt bord.

bottom of page