top of page

BORDSPLACERAD
TERRASSVÄRMARE MED LEVANDE ELD

Terrassvärmarens strama, rektangulära form gör att den blir perfekt för de flesta avlånga borden. En lyxig inredningsdetalj som gör att många kan värma sig i flammorna längst en linjär eld.

MODELL BORD

TERRASSVÄRMARE BORDSMODELL

FÖRDELAR BORD

FÖRDELAR

ES-terrassvärmare-USP-Vit.jpg
ANVÄNDNIG BORD

ANVÄNDNING

ES-terrassvärmare är enkel att hantera. Allt ifrån att starta igång till att flytta från bord eller mellan bord. Glaset går att plocka bort för bättre värmespridning och elden och värmen justeras med det rostfria vredet. Toppdelen går att använda som avlastningsyta och döljer snyggt gasoltuben. Följer med ett skyddsöverdrag för att slippa få in skräp bland de vulkaniska stenarna.

STARTA TERRASSVÄRMAREN
Se hur enkelt terrassvärmaren startas mekaniskt genom av ett lyxigt vred
JUSTERA ELDEN
Se hur enkelt man justerar eldens låga på terrassvärmaren
PLOCKA BORT GLASET
Se hur enkelt man kan plocka bort glaset så att man kan komma närmare elden
SKYDD ÖVER TERRASSVÄRMARE
Se hur enkelt och smidigt man skyddar terrassvärmaren
ES terrassvärmare inv.jpg
ES-TERRASSVÄRMARE kan placeras var du vill på din uteplats.

Känslan det ger av att sitta vid en eldstad, att få värmen från lågorna och dricka ett glas vin och umgås med sina närmsta vänner.  Upplev känslan av de dansande lågornas värme medan ni dricker ett glas whisky och berättar gamla minnen och historier. Precis som vi gjorde förr.

ES-TERRASSVÄRMARE BORDSMODELL

De 3 olika modellerna av terrassvärmare finns i 2 olika färger svart betong eller grå betong. De har en harmonisk form där den betongen möter borstade rostfria detaljer och skapar en vacker kontrast. En vacker eld stiger upp ovanför de svarta lavastenarna bakom ett rent kristallklart glas som ger skydd och som även enkelt kan plockas bort för att ge mer värme. Elden startas och regleras med hjälp av ett industriellt designat vred i massivt, rostfritt stål. Funktionen är hållbar och säker, ett inbyggt tändstål säkerställer funktionen i många år framöver och ett inbyggd Anti tiltstopp löser ut och stryper elden om du skulle tappa eller välta värmaren. Den övre delen är enkel att lyfta av med infällda grepp i betongen och har gummering undertill för att inte repa bordsytan. Genom en svart, sobert textilinklädd slang kan den övre delen smidigt placeras upp till 2 meter och ett överdrag i svart väderbeständigt tyg medföljer för att skydda produkten mot väder och vind när den inte används. ​ ES-3 TERRASSVÄRMARE är en bordsmodell med synlig eld. Den strama, rektangulära formen gör att den blir perfekt för de flesta avlånga borden. En lyxig inredningsdetalj som gör att många kan värma sig i flammorna längst en linjär eld. ​ ES-4 TERRASSVÄRMARE är en bordsmodell med synlig eld. Den mjuka, runda formen smälter harmoniskt in på bordet, ger plats runt om för att man skall kunna sitta runt eldstaden och drömma sig bort i lågorna. ​ ES-5 TERRASSVÄRMARE är en bordsmodell med synlig eld. Den stilrena kubistiska formen tillsammans med lågorna ger en stilfull och elegant känsla när man samlas runt bordet för att njuta av värmen från elden. ​ Genom att placera terrassvärmaren över bordskivans hål för parasollen, får man en elegant installation. Ett medföljande överdrag i svart väderbeständigt tyg döljer elegant gasoltuben och med en öppning i toppen kan man enkelt stänga av gasen.

HANDLA DIN VÄRMEKÄLLA FRÅN TOMMRE

En terrassvärmare, eldkorg eller eldfat från TOMMRE har en levande eld som förhöjer stämningen, ger värme och ljus, och blir en snygg inredningsdetalj att ställa i din utomhusmiljö. Hos TOMMRE finner du ett utvalt sortiment av olika värmekällor som inte bara ger bra värme men är även en vacker inredningsdetalj i hög kvalitet.

FRÅGOR OCH SVAR BORD

FRÅGOR  & SVAR OM TERRASSVÄRMARE

Hur mycket gasol drar en Terassvärmare?

En terrassvärmare drar olika mycket beroende på vilken effekt brännaren har. ES terrassvärmare ligger på 7kW och drar i max uppmätt effekt 509g/h. Det betyder att en PC10 gasolflaska räcker i nästan 20 h. drar du ner effekten så räcker den betydligt längre.

Är Gasol terrassvärmare ekonomiskt?

Jämför man vilken effekt du får ut mot kostnad så är det betydligt mer ekonomiskt att använda gasolvärmare. Nu när elpriserna har blivit så dyra så är det ännu mer lönsamt att använda gasol. En el terrassvärmare ligger på ca 1,5kw vilket motsvarar elområde 4 med ett snittpris på 180öre ca 27kr/h. ES terrassvärmare har en betydligt högre effekt på ca 7kW och priset för gasol ligger på 34kr/kg vilket motsvara en max kostnad på ca 17kr/h.

Hur länge räcker en gasoltub uppvärmning?

Är din terrrassvärmar på 7kW så räcker en gasolflaska PC10 i nästan 20 timmar på full effekt. Oftast använder du inte värmen på full effekt utan justerar upp temperaturen allt eftersom det blir kallare ute. Det gör att din gasolflaska räcker långt över 20 timmar. För att räkna ut hur länge en flaska räcker tar man effekten delat på 12,8 som är energin i ett kilo gasol och får då förbrukning per timme.

Hur länge räcker 11kg gasol?

En P11 innehåller ca 11kg gas, så ES terrassvärmaren räcker i nästan 22 h. Om man räknar att man använder produkten full effekt ca 3h/kväll så räcker det ungefär 7-8 tillfällen.

Hur många minusgrader tål en gasoltub?

Gasol har en fryspunkt vid -187°C, vilket innebär att man aldrig behöver oroa sig att gasolflaskan skall frysa. Däremot så fungerar produkten sämre från minus 5°C.

Får man ha gasolflaska inomhus?

Du får  förvara högst 2 gasolflaskor som är mindre än 30kg vardera inne i din villa, radhus och fritidshus utan tillstånd från kommunen. Dessa ska förvaras i ett väl ventilerat utrymme. Håll utrymmet fritt från material som lätt brinner, till exempel tyg, papper och kartonger.

Får man ställa ES terrassvärmaren på ett bord?

Ja,  ES terrassvärmare är testad och godkänd från intertek att placeras på ett bord förutsatt att det inte finns några brännbara produkter i närheten och att bordet uppfyller de krav som är specificerat i instruktionerna som medföljer produkten. Är du osäker om dit bord inte tål värmen från terrassvärmarna rekommenderar vi att du skyddar ditt bord.

bottom of page