top of page

ELDKORG 
EN LEK MED ELDEN

Eldkorgen EK-1 är en eyecatcher för din trädgård tack vara sin organiska form och tidlösa design. Inspirerad av den klassiska lampan ger den din trädgård en känsla av ren lyx när elden flammar upp mellan bladen.

Eldkorgen EK-1 finns i en storlek och är anpassad för mindre ytor så som uteplatser och mindre trädgårdar. Där den sticker ut som ett vackert smycke under dagen och där eldens lek mellan bladen skapar en harmonisk effekt under kvällen. Upplev en ny värld av värme från en organisk eld.

EK Eldkorg USP Vit.jpg
Låt flammorna från eldkorgen EK-1 värma upp och ge harmoni i natten.

Eldkorgen är en eldstad som kan flyttas runt. Ställ ut den vid entrén för att välkomna gästerna. Placera den på baksidan och samlas med vännerna runt en magisk eld som sprider ljus och värme i den kalla sommarnatten. Använd glöden för att grilla och njuta av en riktig smakupplevelse. Här hittar du eldkorgar och diverse tillbehör.

EK Eldkorg center inv.jpg
EK-ELDKORG

Finns det något mysigare än att samlas runt en levande eld och drömma sig bort i lågorna. Köper du en EK-1 eldkorg eller en ES terrassvärmare till din uteplats så får du både värme från elden och ljus från lågornas sken och du förlänger sommarkvällarna. Att samlas runt en eld utomhus är något som man kan göra året runt, dröm dig bort i lågornas sken, grilla nått gott och njut av en smakupplevelse i värmen. Att ställa fram två ES-terrassvärmare eller 2 st EK-1 eldkorgar vid entrén välkomnar gästerna till fest och förhöjer stämningen! Eld från TOMMREs eldkorg eller terrassvärmare förgyller din tillställning med dina närmasta vänner. Varför inte njuta av flammorna från elden med din närmaste och drömma dig bort i lågorna med ett glas vin. Oavsett tillställning så kan du förlänga sommarnatten med TOMMREs produkter. ​ ES-terrassvärmare , Eldkorg eller Eldfat Vad ska du använda din Eld till? Olika produkter har olika användningsområden. En ES-terrassvärmare kan du använda på din altan, lyfta över på ditt matbord och känna värmen från en levande eld utan rök eller doft och drömma dig bort men du skall inte tillaga mat. En EK-1 eldkorg kan du samlas med vänner runt en levande eld och drömma dig bort i flammorna från en sprakande eld. Här kan du grilla en korv i glöden från elden genom att använda ett grillspett eller ställa vid entrén för att välkomna dina gäster.  Om du vill kunna grilla över en öppen eld så är det ett EF-eldfat du ska köpa som kan kompletteras med ett grillgaller. Om du inte skall grilla på galler kan du sticka in ett grillspett över glöden. Denna lösning är mera permanent så du får bygga sittplatser runt. Söker du en exklusiv stämningshöjare med eld så har TOMMRE produkten för dig. ​ En viktig aspekt är säkerhet! Du kan inte placera en eldkorg direkt på din gräsmatta eller altan. Eldstaden genererar stark värme och glöd kan ramla ner på brännbart material. Rekommenderas att placera din utomhuseldstad på sten, trädgårdsplattor eller grus.  Du skall även säkerställa att alltid ha tillgång till vatten eller en brandsläckare i närheten när du njuter av den levande elden. Du får inte heller glömma att det är förbjudet att använda din terrassvärmare, eldkorg eller eldfat om det är eldningsförbud i din kommun, vilket det är under vissa tider på sommaren. ​ EK-eldkorg är gjord i Corten, ett material som rostar på ytan och ger en vacker patina och rosten förseglar ytan så att eldstaden inte bryts ner. Cortenplåt är oerhört värmetåligt och klarar höga temperaturer vilket gör att den kommer att hålla i många år framöver.

HANDLA DIN VÄRMEKÄLLA FRÅN TOMMRE

Handla din värmekälla från TOMMRE En terrassvärmare, eldkorg eller eldfat från TOMMRE har en levande eld som förhöjer stämningen, ger värme och ljus, och blir en snygg inredningsdetalj att ställa i din utomhusmiljö. Hos TOMMRE finner du ett utvalt sortiment av olika värmekällor som inte bara ger bra värme men är även en vacker inredningsdetalj i hög kvalitet.

FRÅGOR  & SVAR OM ELDKORGAR

Hur gör man eld i en eldkorg?

En eldkorg tänds på samma sätt som en eldstad. Placera först lite tändbart material så som fliser och spån och mindre träbitar i botten av din eldkorg och placera en pyramid av eldstockar ovanför . Tänd sedan på den med tändstickor eller tändare.

Får man eldar i en eldkorg?

Självklart är det tillåtet att använda sig av en eldkorg för att elda men man skall säkerställa att man aldrig eldar i närheten av brännbart material. Man skall även vara försiktig så att inte glöden sprider sig. Undvik att Elda när det blåser mycket och gå aldrig ifrån en öppen eld och lämna den utan tillsyn. Säkerställ att du alltid har släckutrustning tillgänglig så som brandsläckare eller vatten.

Kan man ha Eldfat på trädäck?

Man kan elda på ett trädäck bara man ser till att inte strålningsvärmen eller gnistor från elden riskerar att antända underlaget. Eldfatet skall dock inte stå direkt på ett brännbart underlag så som själva trädäck.

Får man elda på sin egen tomt?

Det är tillåtet att elda i mindre mängd på sin egen tomt. Du får dock inte elda när du vill och vad du vill. Tänk på så att inte rök, lukt och sot från eldningen stör närmaste grannarna.

Måste man anmäla om man ska elda?

Nej, du behöver inte anmäla att du skall elda. Eldning sker på eget ansvar. Den som tänder en eld måste kunna kontrollera den och är ansvarig för eventuella skador elden förorsakar. Om elden inte kan tända och nyttja en eld på ett säkert sätt skall man avstå.

Hur nära ett hus får man elda?

Det kan vara förbjudet att elda utomhus av hälso- och miljöskäl i vissa områden. Undvik att elda nära gräs då gräsbränder är vanliga i vissa peroioder. Är gräset torrt så sprider sig elden fortare. Undvik att elda med öppen eld närmare än 15 meter till byggnad eller skog om inte området eldstaden är placerad är anpassad för eldning i form av grus eller sten.

Vad ska jag köpa för eldkorg?

Det finns en mängd olika eldkorgar och eldfat att köpa på marknaden. Ta reda på vad skall använda din eldkorg till. Vilken design villl jag ha, Var skall den vara placerad, hur många människor skall kunna sitta runt den, ska den användas året om, när den inte används kan den plockas undan eller stå framme, Vilken livslängd skall eldkorgen ha, 1 säsong, 15 år? Man får oftast vad du betalar för.

Vilken storlek vill du ha på ditt eldkorg?

Beroende på hur stort område du vill värma och hur många som ryms runt så styrs storleken på Eldkorgen. EK-1 eldkorg är anpassad för en yta på 2,5x2,5 meter perfekt för ca 5 personer

Får man ha en eldstad på tomten?

Ja självklart, finns inga bestämmelser som reglerar detta. Det är dock i ditt eget ansvar att säkerställa att man eldar på ett korrekt sätt så som ej nära brännbartmaterial.

Hur ser platsen ut där eldkorgen ska placeras?

Eldkorgen skall placeras på ej brännbart material så som sten, plattor eller grus. Brännbart material skall även vara på behörigt avstånd.

bottom of page